De Magie van Balans & Harmonie

Training voor ouder & kind (8 tot 12 jaar)

Opgroeien als hoogbegaafd en hooggevoelig kind is niet zo eenvoudig als veel mensen denken. En om als ouder deze kinderen op te voeden en ook nog ruimte en tijd voor jezelf te vinden, is gewoon een pittige klus!

Ik kan het weten; ik heb er drie. Stuk voor stuk heerlijke kinderen en zo verschillend als het maar kan, met ieder zijn of haar eigen uitdagingen. Als ouder moet er dan soms de turbo op. Want deze kinderen:

 • zijn snel en slim
 • zijn eigenwijs
 • worden soms ongeduldig, maar kunnen vaak óók eindeloos discussiëren en argumenteren
 • willen het zelf doen
 • voelen zo veel
 • raken overprikkeld, terwijl ze het óók nodig hebben om nieuwe dingen te ontdekken

De Magie van Balans & Harmonie

De training De Magie van Balans & Harmonie heb ik ontwikkeld naar aanleiding van de behoeften die ik zie bij de kinderen en ouders die ik begeleid in mijn praktijk. Met mijn persoonlijke ervaring als moeder van drie intense kinderen en mijn werkervaring als talentbegeleider en energetisch therapeut breng ik het beste van deze werelden samen in deze training. Zodat jij beter in je energie zit en met meer plezier en ontspanning je kind leert helpen om obstakels te overwinnen. Ik gun iedereen dat avontuur. Daarom heb ik dit programma voor ouder en kind ontwikkeld, waarbij je ieder een eigen traject volgt, dat helemaal op elkaar ingespeeld is. Zodat er meer begrip, verbinding en harmonie ontstaat in het gezin en in jezelf. Dit gaat gepaard met veel humor, fantasie en creativiteit.

Natuurlijk wil je jouw kind(eren) zo goed mogelijk helpen, maar het is een ingewikkelde puzzel bij deze mini-mensjes. De ‘gewone’ knopjes werken niet. Deze intense kinderen vragen een hoop flexibiliteit, aandacht, bevestiging en aanmoediging van hun ouders. Met hun eindeloze behoefte aan autonomie (zelf doen!) en verbale vaardigheden is opvoeden echt een hele klus.

En laten we vooral niet vergeten dat hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid erfelijk is. Het voordeel daarvan is dat jij als ouder vaak al hebt meegemaakt waar jouw kind nu doorheen gaat. De vraag is echter of er destijds adequaat is omgegaan met jouw behoeften en uitdagingen. Tegenwoordig is er zo veel meer kennis en hulp beschikbaar dan toen wij klein waren, dat er toen waarschijnlijk weinig of geen aandacht voor was.

Hopelijk heb je inmiddels goed leren omgaan met je begaafd- en gevoeligheid. Maar er bestaat ook een kans dat je er zelf pas achter kwam dat je hoogbegaafd bent, toen dit bij jouw kind gesignaleerd werd. Dan duurt het even voordat het tot je doordringt wat dit nou wérkelijk betekent. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jou.

Het voordeel is dat jij in aanleg absoluut het talent hebt om aan te sluiten bij de behoeften van jouw kind. Daarvoor heb je soms jezelf en je eigen onhebbelijkheden te overwinnen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Niet alleen kinderen raken regelmatig overprikkeld. Ook volwassen hoogbegaafden en hooggevoeligen hebben daar regelmatig last van. Op zo’n moment slaat gemakkelijk de vlam in de pan, waarbij de reactie van je kind en die van jezelf alleen maar werken als olie op vuur. De emoties lopen hoog op en ondertussen kom je geen stap verder. Achteraf baal je van de escalatie en verlang je naar een ontspannen sfeer en gezelligheid thuis. De vraag die bijna iedere ouder van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen zich daarbij stelt is: Hoe krijg ik balans en harmonie in mijn gezin en in mezelf?

Deze training gaat jou en je kind daarbij helpen.

Werkwijze

Als energetisch therapeut en talentbegeleider geloof ik in de kracht van combineren. Zéker bij hoogbegaafde en hooggevoelige mensen is het belangrijk om niet alleen cognitief aan de slag te gaan, maar ook de doorvertaling te maken naar lichaamsgerichte en energetische oefeningen. Zeker voor ouders is deze training een soort snelkookpan. Je gaat niet alleen met jezelf aan de slag, maar leert daarnaast ook hoe je jouw gezin dirigeert naar meer harmonie, begrip, verbinding en balans. Hierbij wisselen educatie, praktijkgerichte tips, therapeutische opdrachten en het leren bewaken van je eigen energie elkaar af.

Omdat jij en je kind gelijk op gaan in het traject en alle trainingssessies op elkaar inhaken, kan je dat wat je geleerd hebt gelijk in de praktijk brengen. Hiermee creëer je thuis een voedingsbodem waarin jouw kind zijn of haar nieuwe kennis en vaardigheden verder kan ontwikkelen. Zo bevestig en stimuleer jij je kind in zijn groei en ontwikkeling.

Bij kinderen werk ik veel met verbeeldingskracht in de vorm van magische avonturen. Ik neem ze mee in een fantasiewereld waar alles kan en mag. Zo kunnen ze vrij experimenteren met de vaardigheden die ze aanleren, zodat ze de uitdagingen van het dagelijks leven beter aankunnen. De verhalen ontstaan door een samenspel tussen de kinderen en mij. Ik ben de verteller, zij zijn de hoofdrolspelers.

Onderweg komen we allerlei uitdagingen tegen die zij het hoofd moeten bieden. De manier waarop zij dat doen, heeft invloed op het verdere verloop van het verhaal. Uit ieder avontuur zijn wijze levenslessen te leren. Ze leren veel over zichzelf, zoals hun kwaliteiten en valkuilen, over vriendschap en vertrouwen, over emoties, grenzen en energie. Ieder avontuur eindigt met de ontdekking van een schat. Voor ieder kind is er een waardevolle buit om verder te gaan op zijn/haar eigen Twinkelogen avontuur.

Ik nodig je uit mee op avontuur te gaan

Wil je meer weten over de Twinkelogen werkwijze en de training De Magie van Balans & Harmonie? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor een van de online informatiesessie.

Ja, ik wil me aanmelden voor meer informatie!

 

Programma en inhoud

De training De Magie van Balans & Harmonie is ontwikkeld voor (vermoedelijk) hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen van 8 tot 12 jaar en hun ouders. Gedurende twee maanden neem ik jou en je kind mee op avontuur. Een avontuur waarin je jezelf en elkaar tegenkomt, ontmoet, beter leert begrijpen, overtollige ballast loslaat, vervolgens houvast krijgt en leert hoe het anders kan. Om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf, met een kist vol eigen schatten.

Jij en je kind lopen ieder een eigen pad, met een gezamenlijk startpunt en eindpunt en vele ontmoetingen tussendoor. Ik ben jullie gids, reisleider, verbinder en spiegel. In totaal doen er maximaal 4 ouder-kind koppels mee aan deze training. Zo is de groep groot genoeg om te kunnen sparren en leren van gelijkgestemden die in hetzelfde schuitje zitten. En de groep is klein genoeg om voldoende aandacht te kunnen geven aan individuele vraagstukken en struikelblokken.

Wanneer je deelneemt aan dit programma, verwacht ik een flinke inzet en motivatie om jezelf en je kind verder te helpen. Het vereist moed en doorzettingsvermogen om dit avontuur aan te gaan, want je wordt niet alleen met je kwaliteiten en talenten geconfronteerd, maar ook met je nare kanten en vastgeroeste overtuigingen en patronen. Een avontuur belééf je, je doet dingen, je experimenteert, faalt, overwint jezelf en voelt de trots wanneer iets uiteindelijk lukt. Dat heet groeien; persoonlijke ontwikkeling. Want leven is nog steeds het meervoud van lef.

 

De buit: een schatkist vol!

De training De Magie van Balans & Harmonie is een intensief traject van 60 dagen. De uiteindelijke opbrengst is de moeite meer dan waard. Aan het einde van deze 2 maanden :

 • Hebben jij en je kind magische lessen voor het leven geleerd
 • Is je relatie met je kind verbeterd
 • Ontstaat er meer begrip en harmonie in het gezin en in jezelf
 • Beheers je technieken voor meer energie en minder overprikkeling
 • Heb je beter leren omgaan met emoties en spanningen
 • Kan jij je (vermoedelijk) hoogbegaafde en hooggevoelige kind beter begrijpen en helpen
 • Heb je een stuk van je verloren energie teruggevonden en weet je hoe je jezelf nog verder kunt opladen
 • Heb je veel praktische tips ontvangen die je direct leert toepassen in het dagelijks leven
 • Heb je veel herkenning, verwondering, ontroering en bemoediging ervaren
 • Weet je hoe je zelf met veel humor, fantasie en creativiteit voor meer balans en harmonie in je gezin kunt zorgen.
 • Stap je vol goede moed en een stuk zelfverzekerder de wereld in, met een twinkeling in je ogen en een glimlach om je lippen.

Onze twee oudste kinderen keken altijd enorm uit naar de sessies met Conny. Met de oudste heeft ze gewerkt aan haar executieve functies. Het heeft haar enorm geholpen en ons veel inzicht gegeven. Met de middelste heeft ze veel gedaan met ademhalingsoefeningen en frustratietolerantie. Hierdoor hebben wij als ouders een beter inzicht in wat hij nodig heeft.

Marlies
Marlies

Conny heeft ons heel goed geholpen met onze 3 (hoog)gevoelige kindjes. Ons zoontje van 5 zat vooral niet lekker in zijn vel. Toen Conny ons vertelde over hoogbegaafdheid vielen er heel wat puzzelstukjes op hun plek. We kunnen hem nu beter begrijpen en hem aanbieden wat hij nodig heeft. Daardoor hebben we een veel relaxter mannetje.

Evelien
Evelien

Ik heb Conny om advies gevraagd m.b.t. de begeleiding van een hoogbegaafde leerling (in mijn functie als remedial teacher). We hebben een heel prettig gesprek gehad waarin ze de tijd nam om samen met mij te zoeken naar mogelijkheden. Ik heb veel gehad aan de professionele adviezen en begeleidingstips die ik van haar kreeg.

Femke
Femke

Meld je aan voor het avontuur

Ja! Ik wil mee!

Twinkelogen is onderdeel van Aequilibria - Praktijk voor hoogbegaafdheid, HSP en energetische therapie.

De site twinkelogen.nl bevat alle informatie die relevant is voor de specifieke begeleiding van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen en hun ouders/verzorgers.

Adres: Aequilibria - Kasteel Vosbergen - Vosbergerweg 38 - 8181JJ - Heerde
Telefoon: 06-40 44 53 49

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Scroll Up